Използването на комбинация от клетки и растежни фактори като борба със стареенето на кожата

 

В годините на истинско тъканно подмладяване, плазмата, богата на тромбоцити е обещаваща алтернатива на хирургията, поради факта, че благоприятства протичането на безопасен и естествен оздравителен процес.

В дерматологична клиника „Естетик Клуб”, Варна бе проведен уъркшоп, организиран от фирма  „Марвена“, официален представител на швейцарските продукти за плазмотерапия Regen Lab. Специалният гост-лектор д-р Алесандро ди Петрилио, водещ лицево-челюстен хирург от Милано,  демонстрира на дерматолози от Варна и региона невероятните възможности на плазмотерапията и  на Cellular Matrix - PRP&Хиалуронова киселина 2 в 1 - напълно нов, иновативен метод за  подмладяване и контролиране процесите на стареене на кожата, който идва за първи път в България.

Въпреки целия потенциал на плазмата, богата на тромбоцити, някои пациенти се нуждаят отпо-  интензивна терапия; това доведе до разработването на фейслифтинга със Cellular Matrix. PRP самостоятелно има по-слаб ефект в създаването наобем; затова, в Cellular Matric Хиалуроновата  киселина (HA) е комбинирана с PRP за засилване на регенеративните свойства. В какво се състои уникалността на другия продукт на Regen Lab, комбинацията PRP&Хиаулоронова киселина в една  епруветка - Cellular Matrix? HA също представлява резервоарза освободените активни растежни фактори. Тя увеличававремето за задържане нарастежните фактори в тъканитеисъздава по-продължителен ефектвърху миграцията на стволовите клеткии тъканната регенерация,в сравнение с този, упражняван само от PRP. Cellular Matrix възстановява обема на тъканите,придавайки им по-млад  вид.Д-р Алесандро ди Петрилио показа как този продукт съчетава по един напълно нов до момента начин богатата на тромбоцити плазма и така необходимата на кожата хиаулоронова киселина. Тя е един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата и основната й роля е да хидратира горните клетъчни слоеве, да укрепи съпротивителните ѝ сили и да изглади приятно повърхността. За съжаление, с напредването на възрастта кожата губи част от хиалуроновата киселина, колагена и еластина, което значително влошава качествата й. Една от основните причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение. Тя задържа влагата в кожата и създава обем и плътност. Тазитерапиянамаляваотпуснатостта на кожата,подмладява яи възвръща плътността ѝ, особено в трудни за третиране зони (периорбитална зона, шия идр.)

Cellular Matrix - PRP&Хиалуронова киселина 2 в 1 съчетава за първи път предимствата на  плазмотерапията и невероятните свойства на хиалуроновата киселина, за да даде на дамите, а и господата това, към което всички се стремим – да изглеждаме по-млади, по-красиви и най-вече естествени.

Плазмата, богата на тромбоцити на RegenLab предоставя ключ къмбио-органичноподмладяване на всеки!